Barbus Tetrazona



Hranirea | Ingrijirea | Compatibilitate | Sexarea | Inmultirea

 

Super Tetrazona MG - click pt poza mai mare (48k)

Barbus Tetrazona

Tiger Barb , Sumatran

Specia: Acvariul:
familie Cyprinidae tip bazin comunitar
origine Idonezia , Borneo , Sumatra nivel inot mijloc /peste tot
marime 7 cm temperatura 20-26 gr.C
tip inmultire icre t. reproducere  
hrana omnivor (vie + congelata) duritate apa 10
intretinere ***** PH 6.5
reproducere *** volum minim apa 50 litri
dimorfism pregnant,
este foarte activ , schooling fish , ciupeste inotatoarele
altor pesti

 

Barbus Tetrazona


Barbus Tetrazona este unul dintre pesti cei mai indragiti de catre acvaristi. Are un colorit atractiv, argintiu-auriu cu dungi verticale de culoare neagra , corpul acestui peste parca este facut pentru viteza si gratie. Este foarte rezistent si maninca orice fel de mincare i se ofera.

Hranirea

Este un peste omnivor , mannca orice i se da , prefera hrana vie. Tubi sint perfecti pentru acest peste , maninca cu placere si artemia, larve, inima de vita si funze de salata si spanac oparite. Ii plac foarte mult si puii viviparilor .

Ingrijirea

Barbus Tetrazona este unul dintre pestii cei mai usor de intretinut .Prefera acvarii bine plantate si sa fie in numar de cel putin 5 .Este un asa numit "schooling fish" , se simte bine si in siguranta cind este in numere mai mari .


tetrazona

Compatibilitate

Are obiceiul de a ciupi inotatoarele altor pesti si poate fi chiar agresiv, din acesta cauza nu trebuie tinut cu pesti foarte docili sau /si cu inotatoare lungi. Deasemenea este foarte activ si poate deranja si stresa alti pesti.

Sexarea

La maturitate masculi developa pe inotatoare si bot culoarea rosie care este foarte intensa. Femelele sint putin mai mari si nu sint colorate atit de atractiv ca maculi iar burta lor este mai umflata.

Inmultirea


Pentru a stimula reproducerea , apa trebuie sa fie de cca 25'C iar pH-ul de 6.5 .Femela expulzeaza icrele iar masculul o urmeaza fertilizindule. Acesti pesti isi maninca icrele , incercati sa puneti pe fundul acvariului de reproducere o plasa indeajuns de rara pentru ca icrele sa cada printre. In acest fel parinti nu pot ajunge la ele. Icrele eclozeaza in 24 de ore , cind alevini incep sa inoate liber(dupa aproximativ 3 zile),le puteti oferi artenia eclozata , galbenus de ou si microviermi , toate in cantitai mici .


poza mai mare (91k)



Autor: Violeta Gheletca
Ilustratii: Marian Simpetru
Poze: Mircea Golumba