Cichlasoma Octofasciatum


 
click pt poza mai mare (36k)

Cichlasoma octofasciatum

Cichlasoma biocellatum, Jack Dempsey

Specia: Acvariul:
familie Cichlidae tip bazin Regional - biotop
origine America Centrala nivel inot Mijloc si fund
marime 20 cm temperatura 25 gr.C
tip inmultire icre t. reproducere 28 gr.C
hrana omnivor (vie + congelata) duritate apa cat mai ridicata
intretinere **** PH 7-8
reproducere **** volum minim apa 50 litri
dimorfism Masculul mai mare decat femela
 

 

Cichlasoma octofasciatum

Cunoscut pentru mult timp sub denumirea de Cichlasoma biocellatum, Jack Dempsey, cum este poreclit, este originar din America centrala. Prefera o apa limpede, dura, cu un PH de 7-8 si o temperatura de 28 grade C.
Atinge o lungime de aprox. 20 cm. Datorita taliei sale, ii trebuie un recipient mare, in care luptele teritoriale pot fi evitate. De preferat ar fi sa stea singur in acvariu, deoarece nu ii place compania altor specii, iar at. cand depun prefera un spatiu intim, fiind deranjat chiar si de membrii propriei specii.

Este un peste foarte prolific, 500-800 de icre de care au grija ambii parintinti, dar, specific ciclidelor, uneori pot uita de icre. Eclozarea are loc in 48 de ore la o temperatura de 28 grade C, dar icrele supravietuiesc si la o temperatura mai scazuta. Dupa eclozare, parintii prefera sa isi duca progeniturile in zone ale acvariului bogat plantate. Odata cu avnsarea in varsta, aripioara dorsala si cea ana se lungesc, putand astfel sa diferentiem masculii de femele (masculii fiind mai masivi, au aripioarele mai mari ca cele ale femelei). Puii cresc destul de repede si nu sunt pretentiosi in ceea ce priveste hrana.
Plantele trebuie sa fie robuste iar decorul bine prins deoarece, uneori, acesti pesti joaca rolul unui demolator in acvariu. Solul este de preferat de granulatie mica pentru a nu se pierde hrana pintre el.


Daca luati in considerare tot ceea ce am scris nu ar trebui sa aveti nici cea mai mica problema cu acesti pesti!
Daca aveti vre-o nelamurire sau doriti mai multe informatii despre acesti pesti minunati, ma puteti contacta la Symon@bumerang .ro !

 

Super exemplar c octofasciatum
Eh, da, merita sa dati click pe ea.. pt un detaliu :))Autor: Antonescu Virgil
Ilustratii: Marian Simpetru
Poze: Dan Popescu, Razvan Moldoveanu